Løbsberetning fra NDURE Ultra Trail 50 km

Lørdag den 8 august 2015 var en helt speciel  morgen, også selvom den startede som så mange andre weekend dage gør her hos os. Uret ringede 5:30 jeg slukkede efter en god nats søvn selvom jeg på forhånd ikke havde regnet med at sove ret godt, var det gået over al forventning. Men nåede også kun lige at åbne øjnene så kom suset igennem kroppen med det sammen. I dag er dagen! NDURE ultra trail 50 km.

Morgenkaffen blev indtaget i stilhed ikke fordi jeg ikke gerne ville tale om dagens udfordringer, men mere fordi fruen får horn og hugtænder hvis man spørger for meget inden hun har fået den første liter kaffe 🙂

Da jeg ville være væk det meste af dagen skyndte Lisa sig på spinnerbiken får at nå at få lidt træning. Jeg husker ikke at være nervøs og morgens gik bare med visualisering af dagen og så et hurtig bad til at få øjnene på gled. Panikken opstod dog en ½ time før afgang. Morgenmad!!! Har aldrig været den store morgenmadsspiser, men lige i dag var nok en dårlig ide at springe over. Lidt hurtig havregryn i skuffen og så ud i bilen.

Jeg har i højt humør. Hørte høj musik på motorvejen til Ordrup, Fårevejle og sang selvfølgelig med efter bedste evne (måske meget godt familien ikke var med på tur :)) Ingen nervøsitet, kun spænding. Vejret var fint, nå ja lige indtil jeg ramte Holbæk som startede regnen. Der var heldigvis et ophold da jeg kom frem til startområdet lige indtil jeg fik placeret min udstyrskasse i teltet som kom der regn for alvor. Husker bare jeg tænkte nej nej nej ikke nu – kan det ikke bare vente til vi kommer i gang så det lige meget, men næ nej, løbsbriefing blev holdt under teltdugen og våde var vi da vi løb afsted.

Sikke en følelse jeg havde da starten lød og jeg stemplede ind på mit Garmin 310XT hvor ruten var indlagt med GPS track. 50 km og 1.100 højdemeter hvad tænker du på Peter… Men det at løbe ud af startområdet, ned til stranden og videre i sandet langs vandet i samlet flok, fik det ligesom at give mening, et fællesskab uden at kende en eneste af de 50 deltagere på 50 km distancen.

Efter en 10-15 minutter efter start stoppede regnen og der var lagt op til perfekt løbevejr. Et par km på stranden så gjaldt det Ordrup Næs. Her begyndte feltet at splitte op og løberne gik ligesom i sig selv for at finde rytme og pace til den lange krævende rute.

Efter Ordrup Næs er der ikke lagt før stigningerne begynder at melde deres ankomst. Jeg havde aftalt to ting med mig selv. 1 hold pace nede på første runde og 2 gå på alle opstigninger. Efter første stigning som aftalt med mig selv blev taget i powerwalk stødte jeg sammen med en lille gruppe på 5 personer. Denne gruppe holdt hele vejen rundt på første runde. NDURE løbes på en rundstregning af 25 km.

Første runde var super spændende for jeg anede jo ikke hvad der ville ske lige henne om ”hjørnet”. Det var så vild en oplevelse. Og så have jeg et fantastisk flow, alt kørte som det skulle, men var da også glad for at se depot efter de første 25 km. Til løbsbriefing blev der talt en del om stigningen til Vejrhøj (rutens højeste punkt) og noget de kaldte dødens dal. Måske det var derfor jeg var så glad for at se depotet. Hold nu inde de var lede.

I depot nåede jeg kun lige at få min INOV8 RaceUltra vest af så var der en bagfra der sagde. Er det det gule vi skal ha’ i. Fik kun lige stammet ”ja” og så overtog han opgaven med at fylde min

væskeblære. Han spurte også nysgerrigt ind til hvordan det gik og om jeg var klar på en runde mere. Om jeg var – jeg var så høj. Ja tak trætheden var begyndt at melde sin ankomst, men mit hoved var helt klart. Hvilket det var under hele turen. Min største frygt havde hele tiden været en mental krise og ikke så meget fysisk træthed. Men mentalt var jeg ovenpå under hele turen.

Nå men hurtigt over i kassen og få fyldt op med High5 gels og et par Pingvin poletter i munden bare lige for at slippe af med den søde smag af gels og så ud af vagten. På vej ned til stranden aftaler jeg med mig selv, når stranden er ovre og jeg rammer de 30 km så er det på sin plads at Lisa får en statusmelding.

Efter stranden ude på Ordrup Næs sætter jeg kadencen voldsomt ned. Kan godt mærke at hvis jeg skal holde hjem skal farten ned. Omkring de 30 km får jeg sms’et hjem om det går fantastik både i stænger og på ”første salen”. Det holdt dog ikke længe. Det skulle vise sig at anden runde skulle være en tur i helvede og tilbage igen for så lige at tage en tur mere. Omkring de 32 km rammer jeg den første regulære stigning på anden runde. Her bliver jeg ramt at voldsom krampe i læggen, i forsøg på at få den ”løst” kramper fodled op i modsatte fod og sådan bliver det ved. Fra 32 til 40 km forsætter det sådan. Løb/gang, løb/gang. Tænker hvis nogle har set mig; ”Ham der ligner da en spasser der har skidt i bukserne”. Kønt syn har det ikke været, men det holdt. Vejrhøj bliver dog indtaget i fin stil, men i dødensdal begynder kramperne at vise tænder igen på opstigningen. Jeg husker bare de sidste 4 km var meget lange. Men jeg havde hoved med mig så udfordringen var kun stængerne.

På sidste stigning sendte jeg et fint udsigtsbillede hjem til Lisa og der kom bare et tørreste svar; ”Jeg vil ikke se natur jeg vil se målstreg!” Så da jeg drejede ind på p-pladsen ved målområdet stoppede jeg op og tog et fint billede af målporten på afstand og sendte hjem og så løb jeg i mål. Sikken en målgang. Super træt og monster glad krydsede jeg stregen og her stod løbsarrangør Christian Madsen fra http://ultrarun.com og gav kæmpe krammer og den velfortjente medalje om halsen.

2

Mange måneders hård træning ikke blot med kilometer i stængerne men også med vægten for at kunne holde distancen er nu forløst. NDURE Ultra Trail 50/100 km http://ultrarun.com/ndure-trail/ var den helt rigtige debut i ultraløb for mig. Det er et super velorganiseret løb med et fantastik crew bagved Christian. Alt spiller max. Der bliver virkelig kræset om de max 100 deltagere der må være med.

3

Også en MEGET varm tanke til familien som har holdt mig ud gennem de sidste mange måneder og ikke mindst til min fantastiske kone der har presset på især på de dårlige dage. NDURE var ikke bare min sejr, men vores sejr.  Hvad siger du søde kone, nu er vi jo lige så godt i gang skulle det så ikke være http://ultracup.dk til næste år…. 🙂

1

6 tanker om “Løbsberetning fra NDURE Ultra Trail 50 km”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *