I’m back ;o))

I’m back… det er godt tre år siden der sidst var nyt her på skranken.dk. Hvad skete der…

Hvad var det der gik galt…

Det endte jo godt dér på toppen af Bornholm! Ja det gjorde det til dels. De 50 miles med 3000 HM lammetævede ikke bare min krop, men mit venstre knæ blev i den grad overbelastet og har døjet med et siden. 

Det gik faktisk sådan til, at jeg selvfølgelig ikke lyttede til kroppen og bare fortsatte med at løbe. Det skulle vise sig, at det kan man sagtens, hvis man bare kompensere for det og spiser lidt smertestillende og det gjorde jeg så. 

I august 2018 gik det så helt galt. Jeg var dopet på smertestillende og ude på mit vanlige “hamsterhjul” i Kongelundskoven, velvidende at når kroppen var varm kørte alt igen, men ikke denne dag. Pludselig får jeg voldsomme smerter fra højre balle hele vejen ned gennem baglåret, læg og ned til hælen. Smerten er så intens, at jeg må stoppe op og gå. Husker det som var det i går. Tankerne suser rundt… “kom nu Peter, dit lille pivdyr!”… et par mislykkede forsøg på, at komme i gang igen og må sande et slutter her! Jeg sjosker hjem og meddeler Lisa at jeg er færdig, samtidig med jeg indrømmer jeg fylder mig med piller for overhovedet at kunne løbe. Jeg er helt knust. Jeg har ødelagt det hele…

Jeg kommer til fysioteapeaut via mit arbejde, som hurtig kan konstatere at jeg har slået mit bækken skævt ved at kompensere for det ømme knæ. Det bliver relativt hurtigt rettet op og får besked på jeg sagtens kan løbe igen. Men mentalt  er jeg gået helt i stå og det skal vise sig jeg bare graver hullet dybere og dybere. 

Jeg har flere forsøg henover tiden på at komme tilbage og det mislykkes hver gang. Det ender med sammen tåbelighed, jeg hæver barren og intensiteten alt alt for hurtigt og knæet kan ikke følge med. Så jeg må stoppe igen.

Kilometerne udebliver, kilogram vælter ind. Corona lukker Danmark,Lisa og jeg beslutter at gå fra hinanden. En lykkelig skilsmisse, hvis man kan sige det, men det har altid nogle omkostninger især i forhold til ens plads i livet og den personlige “krise” man gennemgår. 

Vi kommer ind i 2021 og jeg kan både mærke og se, jeg bliver mere og mere udfordret på vægten igen og SKAL gøre noget ved det, inden jeg endnu engang ender i en dårlig livsstils cyklus. 

Tid til at se fremad

I februar ser jeg et opslag på facebook om DistanceRunning.dk v/Thomas Vidø, hvor der afholdes et webinar, om det at løbe og optimere det. Jeg tilmelder mig og bliver til en vis grad grebet at Thomas evne til at formidle budskabet. 

Webinaret er selvfølgelig et salgsfremstød for et 7 ugers online coachforløb. Efter en relativ kort betænkningstid tilmelder jeg mig forløbet. Vi starter primo marts og der går ikke længe før jeg genvinder motivationen til at komme ud i skoene igen. 

Det meste teori i kursusforløbet, var kendt stof fra mine tidligere bekendtskaber hos Posemand og Moses Løvstad, men jeg får dog også nogle nye værktøjer med hjem i kassen, så alt er godt. 

Min allerstørste gevinst ved forløbet, er klart det, jeg er tilbage i sporet på korrekt vis og med den helt rigtige indstilling til intensitet og restitution. Så nu skal der bygges op igen.

Jeg kan kun på varmeste vis anbefale et forløb om KAPA-teknik og Løbepyramide hos coach T DistanceRunning.dk, om du vil i gang med løb eller bare optimere det du har i dag, til at kunne løbe stærkere. Du vil ikke fortryde det.

Fremtiden

Nu bygger jeg op fra grunden igen, stille og stabilt. Målsætningen er at stå klar i maj 2022 til Hammer Trail på 50 miles distancen igen. Jeg har hævet barren denne gang og lagt en billet ind på et bæltespænde denne gang.

Inden da skal jeg som minimum med til Dollerup Trail 30. oktober 2021. Her kendes kun basis ruten som er 12,5 skønne trail km, men den byder tillige på 4 sløjfer af en ukendt distance som er frivillige. Så det bliver fantastisk, napper man det hele kan der forventes kort ultra 😉 – jeg var jo med til deres debut løb i 2016. Episk var det! og sikken en bunke tæsk man fik, glæder mig til gensynes.

Er formkurven klar til det, vil Hammer Trail winter edition 29. januar 2022 også komme på programmet. Desværre findes 50 km distancen ikke mere, som jeg løb i 2018. Kunne ellers have været sjovt på ens 50 års fødselsdag! Så det bliver nok marathon som opvarmning inden den lange tur i maj.

keep moving…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *